Person erklært død etter båtbrann i Oslofjorden

En person er bekreftet omkommet etter å sittet fast under en brennende fritidsbåt ved Hvitsten i Oslofjorden lørdag kveld.

En person er bekreftet omkommet etter å sittet fast under en brennende fritidsbåt.  Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix

Saken oppdateres.

Det er politiet som bekrefter dødsfallet overfor VG.

– Vi har en bekreftet omkommet, sier innsatsleder for politiet, Erik Loe, til avisa.

Hang fast

En person ble hentet tilsynelatende uskadd opp av vannet fra den overtente båten, men den andre ble sittende fast. Klokka 19.36 meldte redningsmannskapene om at en person ble tatt opp av vannet og tatt hånd om av helsepersonell.

Redningsskøyta Elias, et Sea King redningshelikopter og dykkere og en brannbåt fra Oslo brann- og redningsvesen har bistått i arbeidet.

– Det jobbes på stedet med opphenting av en person i vannet. Vedkommende henger fast i skroget under båten ukjent, sa vakthavende redningsleder Nils Ole Sunde ved HRS til NTB like før klokka 19.30. Kort tid etter fikk de personen løs, men vedkommende ble erklært død en time senere.

Hoppet i sjøen

Ifølge VG var det en kvinne som skal ha blitt sittende fast, mens en mann ble reddet opp. Mannen ble plukket opp av en fritidsbåt og satt i land etter å ha kastet seg i vannet da det begynte å brenne i den 45 fot store plastbåten.

– Den andre har nok på et eller annet vis hoppet i sjøen og blitt hengende fast i noe, sier Sunde.

Redningslederen kan ikke si noe om årsaken til at det begynte å brenne i båten. Cabincruiseren begynte å brenne mens den lå i sjøen mellom Hvitsten i Vestby og Hurum i Buskerud.

På forsiden nå