Blant landets største byer er det Oslo som har vært mest heldig med sommertemperaturene. I juni var det 14 dager i hovedstaden der gradestokken bikket 20 grader.

Av de 23 dagene som er gått av juli, har 19 hatt temperaturer over 20 grader.

Les også: Strandvettreglene

– Det har vært varmere enn normalt i Oslo i juli. Snittemperaturen for døgnet ligger på 16,6 grader. Det er 0,2 prosent over normalen, sier meteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk institutt.

Det er sommer i Trondheim -i går koste folk seg Korsvika. Foto: Kristin Slotterøy

Normalen er et gjennomsnitt av temperaturen i den gitte måneden mellom 1961 og 1990.

Blant de største byene har ikke overraskende Tromsø kommet ut som den med færrest sommerdager i 2017. Byen har så langt hatt seks sommerdager i år: tre i juni og tre i juli. Om det er noen trøst, hadde den til gjengjeld halvparten av normal nedbørsmengde i juni, med 28 millimeter. I juli har det falt 81 millimeter regn i byen.

Oliver Benden Lyng (9) koste seg i Korsvika i helgen med årets første dykketur. Endelig kan han kose meg med godvær i Trøndelag. Foto: Kristin Slotterøy

– Nord-Norge har hatt flere perioder med godvær, både i juni og juli. Det er ikke alltid de er så heldige som i år, sier Foss.

Trondheim, med sine tolv sommerdager, har hatt en varmere juni enn normalt med et døgnsnitt på 12,5 grader (+ 0,5), men en kaldere juli enn normalen med døgnsnitt på 12,6 (-0,4).

– Trøndelag er inne i en varmeperiode nå som drar opp månedssnittet, sier meteorologen. Lørdag ble årets høyeste temperatur på 28,5 grader målt på Kotsøy i Sør-Trøndelag.

I sør kan Kristiansand skilte med 23 sommerdager så langt i 2017. Elleve av dem var i juni og tolv i juli.