Vi har 6 timer og 19 minutter fritid hver dag

På en gjennomsnittsdag har voksne i Norge 6 timer og 19 minutter fri, og halvparten av oss er svært fornøyd med tiden vi har til rådighet. 

Statistikken viser at menn i snitt faktisk har sju minutter mer fritid enn kvinner hver dag.  Foto: NTB Scanpix

Saken oppdateres.

I gjennomsnitt har voksne i Norge 6 timer og 19 minutter fritid på en gjennomsnittsdag, viser tall fra SSB. Fritid er den tiden vi ikke bruker til arbeid, arbeidsreiser, husarbeid, søvn eller spising. Fritiden er ujevnt fordelt på ukedagene, helgen drar opp snittet for de aller fleste.

Selv om folk i spredtbygde strøk har minst fritid (6 timer og 11 minutter), er de mest fornøyd med mengden tid, mens Oslo-folk er minst fornøyd med hvor mye fri de har.

LES OGSÅ: Ingen trønderkommuner vokser så raskt som Skaun

De minst fornøyde er de i etableringsfasen, men det er også de som har den korteste fritiden, bare 5 timer og 24 minutter.

Fritiden er noenlunde likt fordelt, menn har i snitt sju minutter mer fri hver dag enn kvinner, altså under én time i forskjell i løpet av uken.

Studentene har en time mer fritid enn en gjennomsnittlig voksen, hele 7 timer og 18 minutter, som igjen henger sammen med at de sjeldnere har barn og dermed bruker mindre tid på husarbeid, ifølge SSB.

LES OGSÅ: «Matti» produserer mål i rekordfart: – Tror jeg kan bli enda bedre

Tallene er basert på tidsbruksundersøkelsen fra 2010.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå