«Buss for tog» koster 100 millioner kroner

Togtilbudet kuttes i seks uker i sommer. Regningen kommer på 100 millioner kroner. 

Kuttene i togtilbudet har en prislapp på 100 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv. 

Saken oppdateres.

Denne sommeren er 400 busser fra Sør-Norge til Nord-Trøndelag leid inn for å erstatte togruter som er innstilt. Bakgrunnen er at Bane Nor vil ha stenging eller redusert togtrafikk for å vedlikeholde og fornye skinner, sporveksler og annet utstyr. Kuttene i togtilbudet har en prislapp på 100 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv (DN).

– Ja, beløpet er i den størrelsesorden, bekrefter pressesjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB persontog, og presiserer at regningen vil bli sendt til samferdselsdepartementet.

LES OGSÅ: Alt gikk galt da Christer og familien skulle på ferie til Alicante

Tidligere i år inngikk NSB kontakter med 53 busselskaper om avvikskjøring når tog ikke går. Årlig koster dette 300 millioner kroner. Brorparten brukes rundt i hovedstaden om sommeren.

– Vi og Bane Nor må sette oss ned for å evaluere denne sommeren nøye. Stengningene er nå så lange at det plager togkundene, sier Lundeby.

LES OGSÅ: Sjekk monstergressklipperne ved E6

Bane Nors prosjektleder, Rune Olsen, mener seks uker er nødvendig for å fullføre besluttede fornyelser og investeringer. Om det skal gjøres over kortere perioder vil arbeidet strekkes over flere år, påpeker han overfor avisen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå