Undersøkelse:

Skoleungdom frykter framføringer og gym

Mange elever er redde for å gjøre feil i gymtimen og under framføringer. Forskerne mener lærerne trenger mer kunnskap.

Flere elever frykter gymtimene og framføringer.  Foto: Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Ungdom med angstsymptomer har det som regel bra hjemme, men dårligere med venner og på skolen. Dette viser undersøkelser gjennomført av Uni Research blant 1 700 ungdommer fra ulike deler av landet, melder NRK.

Gjennom forskningsprosjektet har man også funnet ut at risikoen for å utvikle angstsymptomer er fem ganger større om man er jente. Forskerne ser at flere kjenner på frykt i hverdagssituasjoner som skoleframføringer og gym. Psykologspesialist og forsker Solfrid Raknes sier til kanalen at lærere spiller en sentral rolle for å hjelpe de unge.

LES OGSÅ: Ingen søskenrabatt i SFO for trillinger

Folkehelseinstituttet mener en løsning på problemet kan være å ha psykisk helse som et eget fag.

– Det er opp til utdanningsinstitusjonene å vurdere dette, men et slikt innslag i skolen tror jeg er viktig for å kunne forstå psykisk helse, sier Simon Øverland, fagdirektør for psykisk helse og rus, til NRK.

LES OGSÅ: - Skader for flere titalls tusen kroner

På forsiden nå