Tre av fire trønder-ordførere sier de har fått det bedre

Nesten 80 prosent av ordførerne i Trøndelag sier de har fått det bedre de siste fire årene, men svært mange sier det har vært en negativ sentralisering.

Saken oppdateres.

Det kommer fram i en omfattende intervjurunde Adresseavisen har gjennomført med samtlige 47 ordførere i Trøndelag – unntatt Trondheim. 36 av dem sier altså at de har fått det bedre, mens kun 3 sier de har fått det verre med Høyre og Frp i regjering.

Noen av ordførerne understreker imidlertid at bedringen ikke er regjeringens fortjeneste.

Ordførerne ble stilt til sammen 32 spørsmål, blant annet om sentralisering. Mer enn åtte av ti svarer at de har vært utsatt for negativ sentralisering.

Funnene gjenspeiles også i en ny landsomfattende undersøkelse av lokalsamfunn fra Bygdeforskning som Adresseavisen publiserer onsdag. I såkalte landlige kommuner svarer 52 prosent at de er enige i en påstand om at utviklingen der man bor går i riktig retning. I sentrale strøk er andelen som mener dette 60 prosent.

(©NTB)

På forsiden nå