AUF, Unge Høyre og FpU i vannet i uhøytidelig debatt 

Ungdomspartiene gikk i nærkamp på bryggekanten for å svare mest mulig konkret på 25 sekunder. De som ifølge publikum lyktes dårligst, havnet i vannet.

Saken oppdateres.

Svarene ungdomstoppene ga på ulike spørsmål om skolepolitikk sendte både AUF-leder Mani Hussaini, FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud og Syver Hanken fra Unge Høyre på rygg ut i vannet utenfor Aker Brygge i Oslo.

Det hjalp ikke at Hussaini kjapt redegjorde for Aps løfte om 3.000 nye lærere, og at Svendsrud tok til orde for å fjerne sidemål i skolen. Heller ikke Hankens argumenter for fraværsgrensen holdt til å overbevise de som deltok i den høyst uhøytidelige avstemningen.

Utgangspunktet var at politikere som snakker tåkeprat, skulle havne i vannet. Den såkalte straffedebatten ble overført på VGTV og på Nordic Screens TV.

Arrangementet var en del av kampanjen «Ta Valget», som har som mål å få flere først- og andregangsvelgere til å bruke stemmeretten i stortingsvalget 11. september.

Komiker og youtuber Maria «Piateed» Stavang (22) er blant dem som gjennom videoer på YouTube og Facebook skal inspirere unge nordmenn til å bruke stemmeretten.

(©NTB)

På forsiden nå