Adresseavisen til stede:

Her vaker partiene valgkvelden

Partiene gjør seg klar til en lang kveld med høy spenning på rundt 13 valgvaker i Trondheim og Steinkjer. Adresseavisen er til stede på de fleste.

Aps valgvake: Full jubel da valgdagsmålingen kom ved kommunevalget i 2015. Med Karianne Tung i spissen skal Arbeidarpartiet også i å r ha valgvake ved Royal Garden Hotel. 

Saken oppdateres.

- Dette blir nok en ulidelig dag hvor tida går fryktelig sakte, sier fylkesleder i Sør-Trøndelag Arbeiderparti, Karianne Tung.

Valgdagen er det ikke lenger lov å drive valgkamp. Det eneste som står igjen, er å vente på resultatet av sommerens harde valgkampjobb.

Mange hundre partifolk og frivillige har vært i sving de siste par månedene. Mandag samles mange av dem til valgvaker for sine partier for en lang og spennede valgkveld.

Les også: Si meg hvor i Trondheim du bor, og jeg skal si deg hva du stemmer

- En demokratisk dugnad

- Vi har hatt to-tre hundre mennesker i sving i Trøndelag. Det har vært utrolig slitsomt, men jeg er også utrolig stolt over de frivillige og hvordan de har stått på. De er vanlige folk med vanlige jobber som gjør en stor demokratisk dugnad for å gi Erna fire nye år som statsminister. Det gir mye energi til oss som har dette som jobb, sier fylkessekretær i Trøndelag Høyre, Christian Ingebrigtsen.

Sør-Trøndelag Ap og Sør-Trøndelag-delen av Trøndelag Høyre har nok de to største valgvakene i regionen mandag kveld. I Trondheim blir Ap å finne på Royal Garden Hotel hvor de venter 100–150 personer. Høyre regner med å samle rundt 120 personer på Thon Hotel Prinsen.

Kulturminister og førstekandidat for Høyre i Sør-Trøndelag, Linda Hofstad Helleland, skal delta på Høyres vake i Trondheim. Om Aps førstekandidat i fylket, Trond Giske, kommer ti Royal Garden, er i skrivende stund ennå uklart. Rollen som nestleder i Jonas Gahr Støres lederteam gjør at han kan være nødt til å stille på vake i Oslo. Andrekandidat for Sør-Trøndelag Ap, Eva Kristin Hansenog Trondheims-ordfører Rita Ottervik er imidlertid klare for å delta på vake i Trondheim.

Les også: 100 saker: Hva mener partiene og hva mener du? Sjekk her

Valgnatta sett fra Trøndelag

I alt 13 ulike offisielle valgvaker finner sted i Trøndelag valgkvelden, ifølge tilbakemeldingene vi har fått fra partiene. Adresseavisen vil være til stede hos de fleste partiene valgkvelden.

Fra klokken 20.30 kan du følge valget sett fra Trøndelag direkte på adressa.no. Fra vårt studio i Adressahuset og ute på valgvakene, rapporterer vi fortløpende på valgresultater og reaksjoner utover kvelden. Programlederne Harry Tiller og Petter Rasmus får besøk av flere sentrale gjester som presenterer, analyserer og kommenterer resultatene av årets stortingsvalg.

Følg Valget 2017 sett fra Trøndelag på adressa.no

Spenningsutløser

Et høydepunkt, både i sendingen på adressa.no og for partiene, blir resultatet av valgdagsmålingen som offentliggjøres klokken 21.00.

Til forskjell fra andre målinger presentert frem til da, vil valgdagsmålingen baseres på hva folk sier de har stemt, istedenfor hva de kommer til å stemme. Noe som vanligvis gir en betydelig bedre pekepinn på hvor denne lange kvelden vil ende.

- Valgdagsmålingen vil være en spenningsutløser på valgvaken. Vi har kjempet hardt for at dette skal bli en seier. Vi har tidvis jobbet i motbakke, med flere dårlige målinger som har gitt oss en litt annen valgkamp enn vi trodde på forhånd. Men vi har også holdt den beste valgkampen på mange år. Bare i Sør-Trøndelag har vi hatt 3–400 folk ute som har gjort en imponerende innsats, sier Karianne Tung i Ap.

- Når venter du å se endelige resultater?

- Det er fryktelig vanskelig å si, særlig ettersom stemmene i år også skal kontrolleres manuelt. Det kan bli en lang natt og til og med utpå tirsdagen før vi er sikre. Her blir kunsten å holde ut og vi har valgvake så lenge vi får lov, sier Tung.

Les også: Hvem av disse 26 trønderne skal gå opp Løvebakken etter valget?

På forsiden nå