Hareide går for sentrum-høyre-regjering

Krf-leder Knut Arild Hareide går heller i opposisjon enn å sitte i regjering med Frp.

Krf-leder Knut Aril Hareide uttaler seg om valget og hva han ser for seg fremover.  Foto: NTB Scanpix

Saken oppdateres.

KrF-leder Knut Arild Hareide vil argumentere for en sentrum-høyre-regjering. Det skjer når han om kort tid møter de øvrige tre borgerlige partiene til samtaler.

KrF ønsker ikke å støtte en regjering hvor Fremskrittspartiet er med og vil derfor gå inn i samtalene med et ønske om en annen regjering, varsler Hareide.

– Jeg ser at det kan være krevende å få til. Men vi går i samtaler, og da er det klart at vi kommer til å løfte fram det alternativet vi ønsker. Det er en naturlig del av de samtalene vi skal ha, sa han tirsdag.

Knut Arild Hareide (Krf) og Trine Skei Grande (V) under debatten med partiledere i vandrehallen på Stortinget etter at valgresultatet av Stortingsvalget 2017 er ferdig.   Foto: NTB scanpix

 

Frp har imidlertid gitt klar beskjed om at partiet ikke vil støtte en regjering det selv ikke er en del av.

KrF gjorde et elendig valg, men får likevel en nøkkelrolle i Stortinget, ettersom Høyre/Frp-regjeringen er avhengig av partiets støtte for å få flertall.

– Vi ønsker en sentrum-høyre-regjering. Hvor aktuelt det er, vil samtalene vise. Vi har sagt nei til en firepartiregjering. Til det er avstanden for stor mellom de fire partiene, sier Hareide.

Han understreker at partiet har gått til valg på Erna Solberg som statsminister. Men hvis det ikke blir noen sentrum-høyre-regjering, vil KrF kjempe videre for å få gjennomslag for sine saker.

– Da går vi i opposisjon, sier partilederen.

KrF hadde sentralstyremøte tirsdag, og skal også ha landsstyremøte.

(©NTB)

På forsiden nå