Norwegian-fly fra Værnes i ferd med å bli utsolgt

Avgangene mellom Trondheim og Oslo fredag er utsolgt.

Saken oppdateres.

Ingen av Norwegians 13 flyvninger mellom Trondheim og Oslo fredag hadde ledige plasser da Adresseavisen sjekket nettsiden deres onsdag formiddag.

Heller ikke på torsdag var det mye å velge i, der var det ledig kun med 06.40-avgangen og 08.00-avgangen.

- Salget på innenriksruter har økt de siste dagene, noe som kan ha sammenheng med at SAS-streiken kan opptrappes, sier kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Fatima Elkadi.

Natt til torsdag ble det klart at streiken avblåses.

Togavganger også utsolgt

Onsdag har imidlertid Norwegian ledige plasser på sine fly mellom Trondheim og Oslo.

Også flere av NSBs tog mellom Trondheim og Oslo før helga var også utsolgt da Adresseavisen sjekket nettsiden deres onsdag.

- Hvis folk må til Oslo på et bestemt tidspunkt før helga vil jeg anbefale at de går inn og sjekker nettsiden med en gang, sier pressetalsperson i NSB, Gina Scholz.

Gratis ombooking

SAS har foreløpig ikke tall på hvor mange som har kansellert eller booket om reisene sine på grunn av streikefaren.

– Det er klart at uroen rundt en potensiell storstreik påvirker bookingen. Dette er alvorlig og kan få store konsekvenser. Vi gjør alt vi kan for å ta vare på passasjerene, understreker pressekontakt Tonje Sund i SAS.

Passasjerer har rett til ombooking eller refusjon dersom flygningen blir kansellert på grunn av streik. Flyselskapet skal da finne annen reisemåte for passasjeren, enten med et samarbeidende flyselskap eller med buss eller tog, noe selskapet dekker.

Passasjerer har også krav på mat og drikke ved forsinkelser på to timer innenlands eller tre-fire timer på utenlandsflyging avhengig av reiselengde, eller ved kansellering. De kan også ha krav på overnatting og videretransport.

- Meste på plass torsdag

SAS innstilte hundre avganger før klokka 14 torsdag på grunn av streikefaren. Etter at streiken ble avblåst, sier forhandlingsleder Jan Levi Skogvang i Parat til NTB at de håper det tar kortest mulig tid å få flytrafikken tilbake i normalt gjenge igjen.

– Vi har sagt til våre kolleger at de skal møte på jobb i morgen som planlagt, og SAS gjør alt de kan for å gi sine beskjeder til kabinansatte for å få alt på plass. Noen kanselleringer vil det sikkert bli, men i løpet av torsdag ettermiddag tror jeg det meste er på plass igjen, sier han.

SAS forberedte seg på en mulig storstreik fra torsdag ved å bemanne kraftig opp på kundesenteret, bookingen, sosiale kanaler og på flyplassen.

356 piloter kunne bli tatt ut i en eventuell opptrapping av streiken.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

§
Vis debatt
Utforsk tema:
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå