De avgjør kampen om posisjoner i Aps stortingsgruppe

Ap-sekretær Kjersti Stenseng og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, Youngstorgets mektigste par, skal avgjøre om Trond Giske eller Marianne Marthinsen blir partiets fremste finanspolitiker.

POSISJONER: Ap-sekretær Kjersti Stenseng skal lede arbeidet med å fordele posisjoner i Aps stortingsgruppe. Her er hun sammen med partileder Jonas Gahr Støre og nestlederne Hadia Tajik og Trond Giske.  Foto: Pedersen, Terje, NTB scanpix

Saken oppdateres.

Det elendige valgresultatet gjør at partiet mister et toppverv på Stortinget. Tautrekkingen mellom Giske og Marthinsen er allerede i gang, og nå er det duket for flere kamper om viktig posisjoner.

I Ap er det partiet og valgkomiteen som i realiteten avgjør hvor de enkelte stortingsrepresentantene plasseres. Komiteen har startet sitt arbeid og fått inn tre prioriterte ønsker fra hver representant.

Komiteen vil selvfølgelig arbeide seg frem til innstillingen i nær kontakt med partileder Jonas Gahr Støre.

LES OGSÅ: - Giske blir finanstalsmann om han vil

Styres av Youngstorget

Den mektige komiteen som skal fordele 49 Ap-representanter på 12 stortingskomiteer, ledes av partisekretær Kjersti Stenseng.

I tillegg sitter LOs leder Hans-Christian Gabrielsen og AUF-leder Mani Hussaini der, samt følgende stortingsrepresentanter: Eva Kristin Hansen, Martin Henriksen, Kari Henriksen, Fredric Holen Bjørdal og Hege Haukeland Liadal.

LES OGSÅ: Trond Giske om den anonyme kritikken

Krevende

I år blir oppdraget ekstra krevende, ettersom nestleder Trond Giske ønsker å bli finanspolitisk talsperson.

Dagens leder, Oslo Aps Marianne Marthinsen, har også meldt at hun ønsker å fortsette. Og dermed er det åpnet for en posisjonskamp som raskt berører spørsmål om kjønn, ambisjoner og fremtidige lederposisjoner.

På forsiden nå