De avgjør kampen om posisjoner i Aps stortingsgruppe

Ap-sekretær Kjersti Stenseng og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, Youngstorgets mektigste par, skal avgjøre om Trond Giske eller Marianne Marthinsen blir partiets fremste finanspolitiker.

POSISJONER: Ap-sekretær Kjersti Stenseng skal lede arbeidet med å fordele posisjoner i Aps stortingsgruppe. Her er hun sammen med partileder Jonas Gahr Støre og nestlederne Hadia Tajik og Trond Giske. 

Saken oppdateres.

Det elendige valgresultatet gjør at partiet mister et toppverv på Stortinget. Tautrekkingen mellom Giske og Marthinsen er allerede i gang, og nå er det duket for flere kamper om viktig posisjoner.

I Ap er det partiet og valgkomiteen som i realiteten avgjør hvor de enkelte stortingsrepresentantene plasseres. Komiteen har startet sitt arbeid og fått inn tre prioriterte ønsker fra hver representant.

Komiteen vil selvfølgelig arbeide seg frem til innstillingen i nær kontakt med partileder Jonas Gahr Støre.

LES OGSÅ: - Giske blir finanstalsmann om han vil

Styres av Youngstorget

Den mektige komiteen som skal fordele 49 Ap-representanter på 12 stortingskomiteer, ledes av partisekretær Kjersti Stenseng.

I tillegg sitter LOs leder Hans-Christian Gabrielsen og AUF-leder Mani Hussaini der, samt følgende stortingsrepresentanter: Eva Kristin Hansen, Martin Henriksen, Kari Henriksen, Fredric Holen Bjørdal og Hege Haukeland Liadal.

LES OGSÅ: Trond Giske om den anonyme kritikken

Krevende

I år blir oppdraget ekstra krevende, ettersom nestleder Trond Giske ønsker å bli finanspolitisk talsperson.

Dagens leder, Oslo Aps Marianne Marthinsen, har også meldt at hun ønsker å fortsette. Og dermed er det åpnet for en posisjonskamp som raskt berører spørsmål om kjønn, ambisjoner og fremtidige lederposisjoner.

På forsiden nå