Drapssiktet sønn fengslet i to uker

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter at han kjørte på sin egen far med lastebil i Ås, er varetektsfengslet i to uker.

Saken oppdateres.

Påkjørselen skjedde i Ås i Akershus i 19-tiden torsdag. Mannen erkjenner å ha kjørt ned faren med lastebil, men hevder ifølge VG at han forsøkte å svinge unna og ut på et jorde.

– Han ønsket ikke å stoppe og prate med faren. Han prøvde å svinge utenom ham og ut på jordet. Faren forsøkte å stanse ham, og da er det ikke så lett for sønnen å stanse lastebilen, sier mannens forsvarer, advokat Thomas Nortvedt, til avisen.

Politioverbetjent Silje Stokken Uppheim var tidligere fredag klar på at politiet mener mannen i 40-årene kjørte på faren med vilje. Mannen er siktet for forsettlig drapsforsøk og ble fredag ettermiddag besluttet varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud. Han ble fengslet på grunn av faren for bevisforspillelse.

Faren, som er i 70-årene, er innlagt på Ullevål sykehus. Skadene ble først betegnet som kritiske, men ble senere omtalt som mindre alvorlige.

Flere personer er avhørt i saken, og politiet jobber med å avhøre flere. Det skal i flere år ha vært en konflikt innad i familien.

– Vi er godt kjent med disse konfliktene, men ønsker ikke å si noe mer om bakgrunnen, sier Uppheim.

Noen timer før påkjørselen rykket politiet ut til samme område etter at en annen person i familien hadde utløst en voldsalarm. Det har tidligere vært et besøksforbud mellom noen av familiemedlemmene, men dette var ikke lenger gjeldende.

(©NTB)

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå