Savnet norsk student funnet død i Frankrike

Den savnede studenten Ommund Veim Eikje (22) fra Tysvær er funnet død i Avignon i Sør-Frankrike, opplyser familien. Alt tyder på at han døde i en ulykke. 

Saken oppdateres.

Eikje ble oppdaget nedenfor noen store skrenter ved de historiske festningsverkene i byen torsdag kveld.

– Dette var et populært sted å ta bilder for turister. Ommund må ha ramlet utfor stupene. Han ble tilfeldigvis funnet av noen arbeidere i området. Vi har ingen grunn til å tro at det er noe annet enn en ulykke, sier Ove Eikje, talsmann for familien og Ommunds onkel.

Sør-Vest politidistrikt opplyser at saken etterforskes videre av fransk politi.

– Han ble funnet av et filmteam nedenfor en klippe. Det er for tidlig til å si noe om årsaken til fallet, men det er ikke noe som tyder på at det har skjedd noe kriminelt, sier Pål Jæger-Pedersen, påtaleansvarlig jurist i saken.

Ommund Veim Eikje dro til Frankrike den 28. august for å studere fransk litteratur som utvekslingsstudent fra Universitetet i Bergen.

– Det siste livstegn han sendte til familien var en «snap» sannsynligvis 31. august av den nye leiligheten han hadde leiet. Siden den tid har ikke familien eller venner hørt noen ting fra ham, forteller talsmann Ove Eikje.

22-åringen ble meldt savnet fredag 15. september. Søndag dro faren til Frankrike for å lete etter sønnen, og familien har prøvd å finne leiligheten som Eikje hadde leid. Torsdag bekreftet fransk politi at den var funnet, uten at det ga nye spor i saken.

Lokalt politi opplyste også at Eikje var blitt observert av naboer i området hvor han bodde i tiden etter at han flyttet inn i leiligheten.

Familien takker for all støtte den siste tiden.

– De vil takke for all omsorg, omtanke, forbønn og varme gjennom en svært opprivende og vanskelig tid de siste ukene, sier Eikje.

Han opplyser at hele familien er takknemlig for noen fantastiske uker sammen i sommer før Ommund reiste til Frankrike.

Universitetet i Bergen opplyser til NRK at de skal arrangere et minnesamvær for Ommunds medstudenter, lærere og fagmiljø.

– Det var med stor sorg at vi mottok meldingen om at Ommund var funnet død. Våre tanker går naturligvis til familien og de pårørende som har lidd av dette tapet. Vi er også selv berørt av hendelsen. Vi har mistet en ung student med livet foran seg. Det berører oss som universitet, hans nærmeste venner, omgangsmiljøet i byen og fakultetet, sier UiB-rektor Dag Rune Olsen.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå