Dagbladet: Frp tar ledervervet i arbeidskomiteen på Stortinget.

Fordelingen av komitéledervervene på Stortinget er klar. Ap får ikke lede den strategisk viktige arbeids- og sosialkomiteen, ifølge Dagbladet. 

Saken oppdateres.

Arbeiderpartiet får ikke lederskapet i arbeids- og sosialkomiteen, hvor nestleder Hadia Tajik skal være fraksjonsleder, Det bekrefter Ap-leder Jonas Gahr Støre overfor Dagbladet fredag.

Lederskapet i komiteen går nå heller til Frp. Fremskrittspartiet får også komitélederen i utdanningskomiteen, som Ap-nestleder Trond Giske hadde i forrige periode.

Fordelingen av komitéledere gjøres opp gjennom forhandlinger mellom partiledelsen i de respektive partiene.

– Makta rår, er Støres eneste kommentar til saken.

Høyre tar lederskapet i finanskomiteen, samt i transport- og kommunikasjonskomiteen og familie- og kulturkomiteen de neste fire årene, ifølge avisen.

Ifølge Dagbladet blir den øvrige fordelingen av komitéledere blir slik:

Arbeiderpartiet får lederskap i justiskomiteen. Dette vervet går til Lene Vågslid. Anniken Huitfeldt blir komitéleder i utenriks- og forsvarskomiteen, og kontroll- og konstitusjonskomiteen skal ledes av Aps Dag Terje Andersen. Senterpartiet beholder ledervervet i næringskomiteen, SV får ledervervet i kommunalkomiteen med Karin Andersen. Venstre får lederen i energi- og miljøkomiteen, mens KrF får Olaug Bollestad inn som komitéleder i helse- og omsorgskomiteen.

(©NTB)

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå