Hareide: Prisen må fremskynde arbeidet for atomnedrustning

KrF-leder Knut Arild Hareide håper tildelingen av Nobels fredspris til ICAN vil sette fart i arbeidet for atomnedrustning.

Saken oppdateres.

– Mitt håp er at dette vil fremskynde arbeidet for atomnedrustning, ikke minst ved å revitalisere en prosess som også inkluderer atommaktene, sier Hareide.

KrF-lederen mener ICANs arbeid ikke minst er viktig for å skape kunnskap og bevisstgjøring om risikoen ved masseødeleggelsesvåpen og nødvendigheten av å få ny fart i arbeidet for gjensidig og kontrollert avvikling av atomvåpenarsenalene.

– Gjennom vår tilslutning til Ikke-spredningsavtalen har vi for lengst bekreftet at Norge ikke vil anskaffe atomvåpen. Utfordringen er å få atommaktene til å gjennomføre målet om atomnedrustning og hindre at nye land anskaffer slike våpen. Det krever verifiserbare avtaler og gode kontrollmekanismer, sier Hareide.

(©NTB)

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå