– Oppdrettsnæringen vil få tilbud om vekst fra 2018, både å øke produksjonen i eksisterende anlegg, samt kjøpe nye tillatelser. Forutsatt at oppdrettsnæringa gjør jobben sin på miljø og kommunene legger til rette for nye areal, vil det i årene framover trille milliarder på milliarder inn i Havbruksfondet, sier Sandberg til NRK.Les også: Ingen arealavgift til Hitra og de andre oppdrettskommunene

Han legger til at med en økning i produksjonen på 2,45 prosent neste år, må næringen betale 1,4 milliarder kroner til Havbruksfondet. Av denne summen går 80 prosent til kommunene.

Fiskeriminister Per Sandberg vi lha mer fisk. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Innen nyttår vil regjeringen ha klart et tilbud om vekst i tillatt biomasse i eksisterende anlegg, og tidlig neste år vil opplegget for å kunne tildele nye konsesjoner bli presentert.

Oppdrettsnæringen er spent på hvilke krav næringen vil møte.Les også: Vil ha kompensasjon fra oppdretterne

– Forutsetningen for den veksten fiskeriministeren ønsker seg er at disse kravene ikke blir for strenge, og dermed vanskelig å gjennomføre for næringen. Vi er spente på hvilket nivå man legger seg på, sier informasjonssjef Øyvind André Haram i Sjømat Norge.