Savnet lærer funnet død i Seljordsvatnet

Politiet bekrefter at det er den 53 år gamle læreren, Gunhild Egenæs, som ble funnet på 13 meters dyp i Seljordsvatnet søndag. 

Saken oppdateres.

– Ja, det er Egenæs. Hun er identifisert av en bekjent, sier operasjonsleder Tor Ragnar Steffensen i Telemark-politiet til NTB søndag kveld.

Den 53 år gamle læreren, Gunhild Egenæs. har vært savnet i Seljordsvatnet etter at båten hun satt i kantret og sank torsdag. Hun var sammen med fem andre i båten da ulykken inntraff. Hennes pårørende er varslet.

– Vedkommende fraktes nå til Oslo universitetssykehus for videre undersøkelser, opplyser lensmann Sigrid Dahl i Bø og Sauherad i Telemark i en pressemelding.

To unge menn, Aslan Mohamed Omer (19) og Mohamed Mahamud Abdi (20), døde i ulykken.

Den 14 fots fritidsbåten de satt i, kantret da høye bølger slo over ripa, slik at den tok inn vann. Følget på seks var på vei til kvinnens hytte ved Seljordsvatnet. Båten kantret rundt 15 meter fra land.

Egenæs reddet seg først i land, før hun gikk ut i vannet igjen for å komme de to som nå er døde til unnsetning. Siden har ingen sett henne, opplyste lensmann Sigrid Dahl i Bø og Sauherad lørdag.

– Fire av personene i båten klarte å komme seg i land, deriblant den savnede læreren, mens to ble liggende i vannet. Savnede søkte da tilbake til de to i vannet og ble sist sett på vei mot disse, opplyser Dahl.

Det har pågått en omfattende leteaksjon etter at den lille fritidsbåten kantret. Søndag ble det satt inn sonar i søket. Sonaren gjorde funn på cirka 13 meter dyp, opplyser politiet.

– Dette er en tragisk hendelse som berører mange i flere små lokalsamfunn, og politiet ønsker å uttrykke vår medfølelse. Vi samarbeider nå videre med kommunenes kriseteam for å ivareta de pårørende og andre involverte, uttaler Dahl.

Alle de seks i båten var tilknyttet Nome og Bø voksenopplæring, men de hadde høstferie og dro på tur i privat regi da ulykken skjedde. Skolen har 180 elever og gir blant annet norskopplæring for nyankomne flyktninger.

Den ene av de to omkomne kom til Norge som enslig mindreårig flyktning. Den andre var i familie med flere av de andre som også var i båten. Begge var bosatt i Bø i Telemark. Det var også læreren deres.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå