Kontrollkomiteen vil ha svar om Sandbergs e-postbruk

Stortingets kontrollkomité ber fiskeriminister Per Sandberg (Frp) svare på om han har gitt sin private e-postadresse til lobbyister. 

Stortingets kontrollkomité krever svar på om fiskeriminister Per Sandberg (Frp) har brukt sin private epostadresse i jobben.   Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Komiteen vedtok tirsdag å sende seks spørsmål til Sandberg for å få klarhet i statsrådens bruk av privat e-post i jobben som fiskeriminister, skriver Dagbladet.

Les også: Solberg må svare om Sandberg epostbruk

Det har lenge vært bråk omkring Sandbergs epostbruk. I juli avslørte Dagbladet at kommunikasjonssjef Frode Reppe i Norske Sjømatbedrifters Landsforening hadde forsøkt å kontakte Sandberg på det han trodde var fiskeriministerens private e-post.

Les også: Stortingsrepresentant mener Sandberg unnlater å svare på om han har gitt fra seg privat e-post-adresse

Sandberg nektet tidligere i høst overfor Fiskeribladet at han har gitt sin private e-postadresse til Reppe. Da SV senere stilte spørsmål om saken i Stortinget, kunne han imidlertid ikke garantere at det var tilfellet.

Blant spørsmålene kontrollkomiteen nå vil ha svar på, er om Sandberg har gitt ut sin private epostadresse til lobbyister, og om han kan garantere at alle henvendelser fra lobbyister som Reppe er journalført.

Les også: Reppe ble varslet om mulig oppsigelse

På forsiden nå