Christine Meyer kommer til å gå av som SSB-sjef om kort tid

SSB-sjef Christine Meyer kommer til å gå av om kort tid, erfarer flere medier. 

SSB-sjef Christine Meyer kommer til å gå av innen kort tid, erfarer en rekke medier torsdag ettermiddag. Fredag skal det holdes et allmøte i Statistisk sentralbyrå etter et møte mellom Meyer og finansminister Siv Jensen. F  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Aftenposten skriver at de har fått det bekreftet at Meyer går av, men avisen viser til NRK , som meldte saken først, når de skriver at bakgrunnen skal være manglende tillit fra Finansdepartementet. VG skriver at informerte regjeringskilder opplyser at Meyer trolig er ferdig som sjef i Statistisk sentralbyrå.

Fredag skal finansminister Siv Jensen møte Meyer igjen. I en epost ble de ansatte i Statistisk sentralbyrå senere varslet om at det skal holdes et allmøte i SSB etter møtet mellom de to.

Tredje møte

Møtet mellom Meyer og Jensen er det tredje på kort tid. Bakgrunnen er de interne stridighetene i SSB og bekymringen som en omorganiseringsprosess i byrået har skapt.

Omorganiseringen begrunnes i et behov for modernisering og digitalisering i SSB. Striden om denne står dels mellom ulike fagmiljøer.

Enkelte uttrykker et ønske om at SSB skal få publisert mer av sin forskning i internasjonale tidsskrifter, mens andre heller vil vektlegge rollen som premissleverandør for den norske samfunnsdebatten.

Profilerte forskere

Konfliktene i SSB er også til en viss grad også personlige, ikke minst fordi forskningsavdelingen krympes kraftig og flere profilerte forskere flyttes til statistikkavdelingen mot sin vilje. At flere arbeidsoppgaver flyttes fra Oslo til Kongsvinger gjør det hele enda mer betent.

Kritikk er også rettet mot Meyer. Hennes tilknytning til Høyre og bakgrunn som siviløkonom har fått LO til å trekke hennes egnethet i tvil. Men også NHO har uttrykt bekymring for om SSB i framtiden vil kunne levere like godt i Teknisk beregningsutvalg, som legger føringer for de årlige lønnsoppgjørene.

Fakta om Christine Benedichte Meyer
  • Økonom og politiker (H), fra 2015 administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå.
  • Født 22. januar 1964 i Bergen.
  • Utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole (NHH), doktorgrad i økonom fra 1996. Fra 1997 var hun førsteamanuensis ved NHH og deretter professor samme sted 2007–2011.
  • Direktør i Konkurransetilsynet i perioden 2011–2015.
  • Statssekretær i Arbeids- og administrasjonsdepartementet 2001–2003. Finansbyråd i Bergen 2007–2009, og byråd for helse og inkludering samme sted 2009–2011.
  • Gift 2006 med tidligere statsråd og professor ved NHH, Victor Norman. Norman var hennes sjef da han var arbeids- og administrasjonsminister i Kjell Magne Bondeviks andre regjering.
  • Under hennes ledelse er SSB i ferd med å gjennomføre en større omorganisering. 25 forskere har fått beskjed om at de skal flyttes fra forskningsavdelingen og få nye oppgaver. En av dem er den profilerte SSB-forskeren Erling Holmøy, kjent for sin innvandringsrapport.
  • (Kilde: Snl, NTB)
§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå