Kvinne i 80-årene funnet drept i Lenvik i Troms – en er pågrepet

En kvinne i 80-årene ble mandag ettermiddag funnet drept i sin bolig i Lenvik kommune i Troms. Politiet har pågrepet og siktet en person.

Saken oppdateres.

– Politiet rykket mandag formiddag ut til en adresse i Lenvik kommune etter melding om en person som truet med kniv. Da politiet ankom adressen, hadde personen forlatt stedet, og det ble iverksatt søk etter vedkommende, opplyser politiet i en pressemelding.

Politiet fant senere den drepte kvinnen på en annen adresse i samme område, nærmere bestemt hjemme i hennes bolig, og der fant politiet også personen de lette etter.

Funn på stedet gjør at politiet etterforsker saken som drap, og funnet knytter også den antatte gjerningspersonen til drapet, ifølge politiet.

Vurderer fengsling

Regionlensmann Arnold Nilsen i Finnsnes lensmannsdistrikt er foreløpig tilbakeholden med opplysninger om saken.

– Vi er i en tidlig fase i etterforskningen, sier han til NTB og viser til at politiet vil holde pressekonferanse om saken tirsdag morgen.

Han vil ikke si noe om alder eller kjønn på den pågrepne personen. Vedkommende har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer.

– Vi jobber med dette, sier Nilsen.

Politiet skal vurdere om han skal varetektsfengsles tirsdag.

Kriseteamet varslet

Kommunalsjef i Lenvik kommune, Bente J. Karlsen, sier de er orientert om den alvorlige og tragiske hendelsen.

– Kommunens kriseledelse er informert og det psykososiale kriseteamet er aktivert. Kommunens oppgave er nå å sørge for ivaretakelse av de berørte, sier hun til NRK.

Ordfører Geir Inge Sivertsen sier kommunen ble informert om det som har skjedde av politiet mandag ettermiddag. Han sier det er viktig å ta vare på alle parter etter denne hendelsen.

Så langt er det ikke kjent om de to hadde en relasjon til hverandre.

På forsiden nå