- Jeg kan ikke si annet enn at siden vi snakket sammen før jul, er det kommet enkelte varsler. Jeg kommenterer ikke hvor de kommer fra, sa Støre til VG tirsdag morgen.

På programmet «Politisk kvarter» tirsdag morgen, bekreftet partilederen at han ga Trond Giske råd om å tre til side på et møte mandag.

- Dette ble vi raskt enig om, sa Støre til NRK.

Ap-lederen understreket at Giske nå ikke er nestleder i partiet.

Les også: Giske - omstridt i 25 år

- Giske deltar ikke

Frem til mandag var det uklart om Giske ville delta på det annonserte møtet i sentralstyret. Tirsdag morgen skriver NRK at det nå er klart at han ikke kommer til å være med.

Trond Giske ble mandag fritatt for sitt nestlederverv på ubestemt tid etter flere varslinger om upassende oppførsel av seksuell karakter mot kvinner i partiet.

På «Politisk kvarter» fikk Støre spørsmål om hva han mener om at Giske mandag kveld hevdet at flere varsler var falske.

- Jeg tror på de varslene som er kommet til oss. De tar jeg på alvor og de tror jeg på. Men jeg har et ansvar for at den som det er varslet mot får fortelle sin historie. Nå skal hver historie oppsummeres om det har vært seksuell trakassering. Denne behandlingen får vi også hjelp til av en advokat, sa Støre.

Det er kommet nye varsler i jula.

Les også: - Det er kommet flere grunnløse og falske varsler med påstander og beskrivelser

Sentralstyret møtes

Tirsdag møtes sentralstyret i Ap på Folkets hus i Oslo for å diskutere krisen partiet har kommet opp i etter varslingene mot Giske.

Sentralstyremedlem Ingvild Kjerkol uttalte til Adresseavisen i går at det var «ikke unaturlig» av Giske å tre midlertidig til side mandag. Samtidig pekte hun på den kaotiske tilstanden i partiet.

- Det er en vanskelig situasjon for partiet der uttalelsene fra ledelsen har spriket, sa Kjerkol.

Støre kunne ikke si om Trond Giske får fortsette som finanspolitisk talsperson.

Les også: Ap-nestleder Tajik: Varslene var rystende lesning