Drapssiktet 21-åring kjørte tre kilometer i feil kjøreretning på E18

Politiet mener de har bildebevis på at 21-åringen som er siktet for forsettlig drap etter en dødsulykke på E18, bevisst valgte feil kjørefelt.

Saken oppdateres.

I en pressemelding opplyser politiet at de har innhentet bildemateriell fra vegtrafikksentralen som overvåker E18. Disse bildene viser siktede kjørende på E18 fra Telemark.

Etter å ha passert Langangenbrua, der E18 går over fra tofelts vei til firefelts motorvei, velger siktede brått å kjøre inn på motorveien til venstre i motsatt kjøreretning. Der kjørte siktede ifølge politiet tre kilometer før han kjørte inn i en annen bil.

I den bilen satt en familie på fem fra Telemark – mor, far og tre barn. Faren døde, mens moren og et barn på fem år ble alvorlig skadd.

Politiet ber nå om hjelp fra vitner som har sett en hvit Toyota Hiace kjøre fra Telemark til Larvik før dødsulykken inntraff rundt klokken 4.35 1. januar.

Samtidig jobber politiet med å få en forklaring fra den drapssiktede 21-åringen. Han ble også alvorlig skadd i ulykken, og et nytt forsøk på å avhøre ham ble avbrutt onsdag formiddag, opplyser forsvareren hans, advokat Søren Hellenes, til Agderposten.

– Det ble ikke noe avhør. Han er ikke i stand til å ta stilling til siktelsen. Helsevesenet tar hånd om ham, sier han.

(©NTB)

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå