Ikke noe kriminelt bak dødsfallene til tre kvinner på Romsås

De tre kvinnene som ble funnet døde på Romsås i Oslo i høst, døde trolig av selvpåført avmagring, opplyser politiet.

Saken oppdateres.

De tre, en eritreisk mor på 69 år og hennes voksne døtre på 28 og 35 år, skal ifølge naboer, familie og venner ha isolert seg fra omverdenen over lengre tid før de ble funnet døde.

Moren og den eldste datteren kom fra Eritrea til Norge som flyktninger på 1980-tallet, mens den yngste datteren var norsk-eritreisk.

De to døtrene hadde hver sin far – en bosatt i Norge og en bosatt i Italia. Politiet har vært i kontakt med begge, og begge sa de ikke hadde vært i kontakt med verken døtrene eller moren på en stund.

–De to fedrene er også varslet nå i forkant om dødsårsaken. Uten å gå i detaljer på hva de har fortalt oss, kan vi si at det er ingen som har vært i kontakt med disse i nær tid før de døde, sier Moen.

Politiet opplyser at de vil fortsette sin etterforskning av saken fram til all relevant informasjon er innhentet og bearbeidet.

Politiet har tidligere uttalt at de blant annet har undersøkt offentlige registre for å se om kvinnene hadde fått oppfølging fra det offentlige, samt undersøkt historikken deres ellers. Moen har tidligere bekreftet at ingen av de tre var i skole eller jobb da de døde.

–Dette er vi ikke ferdige med ennå. Det tar litt tid å få innhentet taushetsbelagt informasjon. Vi har ikke lagt saken bort, og vil fortsette å innhente opplysninger til vi får alt som kan finnes, sier Moen.

De tre kvinnene ble gravlagt 30. oktober i fjor.

(©NTB)

På forsiden nå