NRK: Flere Ap-topper omtalt i ny bekymringsmelding

22. desember kom en ny bekymringsmelding inn til Ap-ledelsen. En tidligere ungdomspolitiker har meldt fra om det hun opplevde som upassende oppførsel fra flere Ap-politikere i ledende posisjoner.

Flere topper i Arbeiderpartiet er omfattet av et nytt varsel om upassende oppførsel i partiet, skriver NRK.  Foto: Scanpix

Saken oppdateres.

Flere topper i Arbeiderpartiet er omfattet av et nytt varsel om upassende oppførsel i partiet. Det er NRK som skriver dette.

Bekymringsmeldingen fra en tidligere ungdomspolitiker skal ha kommet til Ap-ledelsen 22. desember. Kvinnen skal ha ringt inn og fortalt om det hun opplevde som upassende oppførsel fra flere ledende Ap-politikere da hun var medlem av AUF.

Episodene skal ligge et godt stykke tilbake i tid, melder NRK.

Kvinnen sier til NRK at hun ble utsatt for det hun opplevde som upassende atferd fra flere politikere i ledende posisjoner i Arbeiderpartiet da hun selv var rundt 18 år. Hun sier hun går ut med historien fordi hun mener det er en ukultur i partiet som handler om flere enn de omtalte sakene om Trond Giske.

Ap-leder Jonas Gahr Støre uttalte før jul at det har kommet inn varsler mot flere enn Giske.

Partisekretær Kjersti Stenseng har ikke selv snakket direkte med kvinnen, men hun kjenner historien.

- Jeg vil ikke kommentere enkeltsaker, men kan bekrefte at alle saker eller henvendelser som kommer til partikontoret, tar vi på største alvor, sier Stenseng til NRK.

Hun er enig i at det tidligere har vært en ukultur i partiet.

Les også: «Jeg hadde håpet vi kunne sette punktum i dag»

Les mer: - Ikke avdekket noe straffbart

På forsiden nå