NRK: Nytt varsel mot flere Ap-topper

Flere topper i Arbeiderpartiet er omfattet av et nytt varsel om upassende oppførsel i partiet, ifølge NRK.

Saken oppdateres.

Bekymringsmeldingen fra en tidligere ungdomspolitiker skal ha kommet til Ap-ledelsen 22. desember. Kvinnen skal ha ringt inn og fortalt om det hun opplevde som upassende oppførsel fra flere ledende Ap-politikere da hun var medlem av AUF.

Episodene, som skjedde da kvinnen var rundt 18 år, skal etter det NTB kjenner til ligge flere tiår tilbake i tid.

– Det skjedde for veldig lenge siden, bekrefter Aps partisekretær Kjersti Stenseng overfor NTB.

Ifølge kvinnen sendte hun i 2012 en bekymringsmelding om episodene til sitt lokale AUF-lag, der hun navnga flere daværende Ap-topper. NRK har forelagt kvinnens fortelling for både politikerne som er omfattet av varselet, og den tidligere lederen for AUF i kvinnens fylke.

En av Ap-toppene sier at han ikke kan huske episoden det vises til, mens de andre ikke vil kommentere saken.

Den tidligere AUF-lederen sier hun ikke husker den aktuelle saken. Hun antar den ble tatt videre til moderpartiet i fylket, men sier hun ikke tror det ble gjort mer med saken.

– Det var ikke noen rutiner for å varsle videre, sier hun til NRK.

Stenseng ønsker ikke å svare på NTBs spørsmål om hvor mange personer varselet omfatter, eller hvorfor kvinnen først valgte å melde fra om saken i 2012.

– Jeg kommenterer ikke detaljer i enkeltsaker, sier hun.

Ap-leder Jonas Gahr Støre uttalte før jul at det har kommet inn varsler mot flere enn nestleder Trond Giske.

Torsdag hadde sentralstyret i Ap møte om Giske, som har måttet fratre på ubestemt tid på grunn av flere varsler om upassende oppførsel mot seg. Ifølge VG har sentralstyret gitt Støre en frist til det ordinære sentralstyremøtet førstkommende mandag til å avklare varslingssakene og om Giske kan få tilbake vervet som nestleder.

På forsiden nå