Prisene på borettslagsboliger falt 3,3 prosent fjerde kvartal

Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) tror på 3 prosents vekst i 2018 til tross for et prisfall på 3,3 prosent i siste kvartal i fjor.

Saken oppdateres.

Fasiten for 2017 er en oppgang på 1,2 prosent for landet og året under ett.

Regionale tall viser at prisene har falt mest for blokkleiligheter i Oslo, Bergen og Trondheim. Prisene på småhus derimot er omtrent uendret fra tredje kvartal.

Historisk har boligprisveksten i stor grad kommet i første halvår, men i år venter NBBL imidlertid en svakere utvikling i starten av året. Bakgrunnen er at boligbyggingen ikke har vært høyere siden tidlig på 80-tallet og at befolkningsveksten dempes raskere enn ventet. I tillegg har både boligprisene og husholdningenes gjeldsgrad kommet opp på et høyt nivå.

– Men med stigende priser utover våren forventer vi at tolvmånedersveksten i boligprisene vil ende på om lag tre prosent i 2018, sier Thor Eek administrerende direktør i NBBL.

Grunnen til den relative optimismen er at norsk økonomi bedres og arbeidsledigheten faller. I tillegg tror Eek at boliglånsrenter ned mot 2 prosent fortsatt vil virke ekspansivt.

Tirsdag la OBOS fram sin statistikk som viste at prisen på deres boliger i Oslo-området falt med 11,8 prosent i løpet av 2017. Boligprisstatistikken fra Eiendom Norge legges fram torsdag.

(©NTB)

På forsiden nå