Anne Marit Mevassvik ny leder i Trøndelag Ap

Anne Marit Mevassvik ble fredag valgt til midlertidig leder i Trøndelag Arbeiderparti etter Karianne Tung.

Saken oppdateres.

Lederskiftet skjedde på et styremøte på Hell i Stjørdal fredag ettermiddag, skriver Adresseavisen.

– Jeg har sagt ja til å ta på meg jobben som midlertidig leder fram til årsmøtet i april. Det er en oppgave jeg vet blir spennende og viktig. Vi har mye å gjøre i Trøndelag Ap fremover, sier Mevassvik.

– Styret er enstemmig. Anne Marit er et dyktig menneske og tilbakemeldingene fra folk er at hun er den beste til å ta skuta videre, fastslår Karianne Tung som fratrer på grunn av ny jobb ved NTNU.

Mevassvik regnes av flere som en av arkitektene bak sammenslåingen av Sør- og Nord-Trøndelag fylker. Hun var også en av de fremste kandidatene til fylkesordførervervet i nye Trøndelag, men ble isteden gruppeleder for partiets fylkestingsgruppe.

– Det er helt naturlig at Anne Marit overtar fram til det ordinære årsmøte. Hun har stått i spissen for fylkessammenslåingen, er en samlende person, og en brobygger, sier stortingsrepresentant Jorodd Asphjell.

(©NTB)

På forsiden nå