Høyre erkjenner grov svikt i varslersaker

Høyre og Unge Høyre erkjenner grov svikt i behandlingen og oppfølgingen av tidligere innkomne varsler og beklager på det sterkeste overfor varslerne.

Saken oppdateres.

– Organisasjonen har sviktet grovt i behandlingen og oppfølgingen av tidligere innkomne varsler. Dette beklager vi på det sterkeste overfor varslerne, skriver Høyre og Unge Høyre i en felles pressemelding fredag ettermiddag.

LES OGSÅ: Unge Høyre-leder trekker seg

– Det gjøres nå en fullstendig gjennomgang av hva som har sviktet i samråd med tidligere generalsekretærer i Unge Høyre. Vi vil snu hver stein og iverksette tiltak for å hindre at noe lignende skjer igjen, heter det.

LES OGSÅ: Kilder: Unge Høyre fikk minst tre varsler om Kristian Tonning Riise

Pressemeldingen kommer i kjølvannet av en rekke varsler som gjelder Unge Høyres nå avgåtte leder Kristian Tonning Riise.

Unge Høyre har nå konkludert med å sette i verk en rekke nye tiltak.

Det utarbeides en dreiebok for håndtering av varsler, som skal være tilgjengelig på nettsidene, og det innføres totalforbud mot alkohol på Unge Høyres arrangementer på ubestemt tid.

Det etableres to varslingskontakter utenfor Unge Høyres Landsforbund, slik at varslere kan ta kontakt med andre enn tillitsvalgte og generalsekretæren i Unge Høyre dersom de ikke er komfortable med det.

Varsler mot flere

Det har også kommet varsler som ikke dreier seg om den avgåtte Unge Høyre-lederen Kristian Tonning Riise, bekrefter Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset.

På en pressekonferanse fredag ettermiddag gjentok Aarset beklagelsen over at personer som tidligere har forsøkt å varsle om Kristian Tonning Riise ikke har blitt fulgt godt nok opp.

– Etter at Tonning Riise trakk seg tidligere i uka, har saken fått en helt annen karakter. Vi har fått konkrete varslingssaker, konkrete historier fra personer som har hatt ubehagelige opplevelser. Flere har dessverre har forsøkt å varsle tidligere. De er ikke fulgt opp på en skikkelig måte. Det er både Unge Høyre og jeg veldig lei oss for. Det har vært en alvorlig svikt, sa Aarset.

I alt er det kommet sju varsler denne uka, uten at Høyre vil si noe om hvem eller hva det gjelder.

– Flere går på Kristian, men det er også andre saker. Det er for tidlig å si noe særlig om innholdet i sakene, særlig av hensyn til varslerne.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå