Bumunddal:

Jemtlands ektefelle pågrepet og siktet for drap

Janne Jemtlands ektefelle er pågrepet og siktet for drap i forbindelse med forsvinningssaken i Brumunddal. Det opplyser politiet under en pressekonferanse fredag kveld.

Politiadvokat Julie Dalsveen forklarte under pressekonferansen at de har skjellig grunn til mistanke mot ektefellen til Janne Jemtland. Han er nå siktet for drap.  Foto: NTB Scanpix

Saken oppdateres.

Selve pågripelsen skal ha vært udramatisk, og ektemannen skal etter planen avhøres i løpet av fredag kveld.

Ektemannen er siktet for drap og vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag, opplyser politiet. De to barna deres vil bli fulgt tett opp og har fått oppnevnt en bistandsadvokat.

– Bakgrunnen for pågripelsen er tekniske funn som er gjort på eiendommen til Jemtland og ektemannen fredag, sa påtaleansvarlig Julie Dalsveen i Innlandet politidistrikt på politiets pressekonferanse sent fredag kveld.

Politiet opplyser under pressekonferansen at de i løpet av dagen har funnet nye spor i saken, som da har ført til pågripelsen og siktelsen. Den siktede ektemannen ble pågrepet i Bumunddal. Politiet vil imidlertid ikke gå mer inn på hva de har funnet av nye spor.

Den savnede Janne Jemtland er ennå ikke funnet. Politiet går likevel ut ifra at hun er drept.

– Det ligger i siktelsen at vi ikke har noen tro på å finne henne i live, sa politiadvokat Julie Dalsveen.

Politiet stengte fredag av gaten til bopelen til familien, i forbindelse med ransakingen.  Foto: NTB Scanpix

Ble meldt savnet etter fest

Janne Jemtland har vært savnet i to uker, etter at hun forsvant etter en romjulsfest i Brumunddal den 29. desember.

Politiet har tidligere opplyst at de tror savnede Janne Jemtland har vært utsatt for en straffbar handling. Fredag ransaket teknikere huset hennes, og to biler, samt en traktor ble hentet fra eiendommen. Det ble også foretatt søk i Mjøsa.

LES OGSÅ: - Sannsynligheten øker for at det har skjedd noe med Janne Jemtland

Bilene ble hentet med bergingsbiler og kjørt inn i politigarasjen i Hamar sentrum. Da hadde politiet i flere timer gått grundigere til verks på eiendommen i Ellevsætervegen 641, blant annet med omfattende ransaking av huset til Jemtland og ektemannen.

To biler og en traktor ble hentet fra eiendommen fredag.  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Vi har brukt mye tid blant annet på undersøkelser der blodsporene ble funnet. Nå er det helt naturlig for oss å snu hver stein på stedet der hun sist ble sett, og det er eiendommen hun bor på, sier politiadvokat Julie Dalsveen til NTB.

Politiet vil ikke si noe mer om saken før pressekonferansen sent fredag kveld.

Facebook-aktivitet

Ifølge lokalavisen Ringsaker Blad var det torsdag ettermiddag aktivitet på Janne Jemtlands Facebook-profil. Politiet vil imidlertid verken bekrefte eller avkrefte om de har fått tilgang til kontoen, og om dette er ledd i den taktiske etterforskningen.

Det har i lignende saker vist seg vanskelig for politiet å få tilgang til Facebook-profiler, blant annet i forbindelse med etterforskningen av Sigrid Giskegjerde Schjetnes forsvinning i 2012. Den 16 år gamle jenta ble senere funnet drept.

LES OGSÅ: Politiet sjekker nye spor i letingen etter savnede Janne Jemtland

Politiet opplyste tidligere fredag at det ikke er gjort nye, vesentlige funn i søket etter Janne Jemtland. 36-åringen er dermed fortsatt savnet, og ingen personer har hatt status som mistenkt eller siktet i saken.

– Janne Jemtland har nå vært savnet i 14 dager, og vi har funnet en ikke ubetydelig mengde blod fra henne på to forskjellige steder. I sum og sammen med været i Ringsaker, med snøfall og kuldeperiode de siste to ukene, så mener vi det er skjellig grunn til å tro at hun er blitt utsatt for en straffbar handling, sier Dalsveen.

Søk i Mjøsa

Tidligere i uka var tolv etterforskere fra Kripos på plass for å bistå lokalt politi i alle ledd av etterforskningen. Fredag var så mange som 19 personer fra Kripos i sving. Samme dag ble det blant annet søkt i Heggvin avfalls- og gjenvinningsstasjon i Løten som ligger 18 kilometer fra Brumunddal. Bakgrunnen er at avfall fra Janne Jemtlands bolig ble hentet torsdag.

– Da vi jobbet på eiendommen torsdag, kom avfallsbilen og hentet avfall. Vi var avhengig av å undersøke dette nå og ikke la denne muligheten gå fra oss, sier politiadvokaten.

Både torsdag og fredag ble det ifølge VG søkt i og langs Mjøsa.

LES OGSÅ: Håper å finne søsteren i live

Håpet svinner

Janne Jemtland er ikke sett siden natt til 29. desember. De to blodsporene omtrent en mil fra boligen hennes fremstår som de eneste konkrete sporene etter den savnede 36-åringen.

Det har kommet inn langt over 200 tips i forsvinningssaken, og det kommer stadig inn nye tips som politiet bruker tid og ressurser på å vurdere. Flere av tipsene dreier seg om perioden fra klokken 2 natten hun sist ble sett og fram til klokken 5.50 samme natt da et signal fra hennes mobiltelefon ble registrert i Brumunddal sentrum.

– Hun ble sist sett i boligen på eiendommen, men vi vet ikke hva som har skjedd med henne og har ingen oppfatning av hvor hun kan befinne seg. Det jobber vi intenst med å finne ut nå, sier Dalsveen og gjentar at for hver dag som går, svinner håpet om å finne den 36 år gamle tobarnsmoren i live.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Den 36 år gamle småbarnsmoren Janne Jemtland forsvant fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre en gang natt til fredag 29. desember. 
        
            (Foto: Privat)

Den 36 år gamle småbarnsmoren Janne Jemtland forsvant fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre en gang natt til fredag 29. desember.  Foto: Privat

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå