LO-lederen: Odvar Nordli var en politikkens håndverker

– Odvar Nordli var, for å bruke hans egne ord, en politikkens håndverker. Han var en solid kar, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Saken oppdateres.

– Vi må huske på at den perioden Odvar Nordli var statsminister, var en krevende periode for Norge. Han la grunnlaget for det vi i dag nyter godt av. Hele oljevirksomheten ble på mange måter bygd opp i den perioden med Odvar. Jeg syns det er en viktig historie å ha med seg, sier Gabrielsen til NTB.

Sammen med kong Harald, statsminister Erna Solberg og en rekke andre representanter for det offentlige Norge deltar han i Odvar Nordlis bisettelse i Tangen kirke.

– Nordli var en type vi også har i dag, men han representerte det jordnære, «det hedmarkske», det litt sindige og rolige. Det var en tid hvor det å kunne fullføre resonnementer på en annen måte var mer verdsatt enn det dagens hektiske mediehverdag gir rom for. Jeg tror mange kanskje savner litt å få muligheten til å sluttføre setninger og resonnementer på en god måte, sier LO-lederen.

(©NTB)

På forsiden nå