Onsdag gikk påtroppende kulturminister Trine Skei Grande ut i Aftenposten og fortalte om hvordan det har vært å stå i en rykteflom der hun blant annet er blitt kalt sexovergriper. Ryktene skal være knyttet til en hendelse på fest i Trøndelag i 2008 med en da 17 år gammel gutt.

Aftenposten intervjuet henne i forkant av at hun ble kulturminister.

De spurte:

– Du går nå inn i Regjeringen. Kan det være noen form for oppførsel fra din fortid, som kan true din posisjon som statsråd?

– Jeg har virkelig prøvd å tenke og kan ikke skjønne at det er det. Men jeg har levd et helt vanlig liv. Jeg har vanlige venner. Jeg har vokst opp i Trøndelag, jeg har drukket på fester. Jeg havnet i toppolitikken for noen år siden, og det var ikke noe jeg hadde planlagt, sier hun.

- Frivillig

VG snakket torsdag med den nå 26 år gamle mannen, som møtte Grande i 2008.

Han reagerer på at Skei Grande skal ha bragt en annen versjon av hendelsen enn den han trodde de var enige om.

Han sier til VG at han er redd det spres en historie der han er overgriperen.

Han har tilbudt statsminister Erna Solberg sin versjon av hendelsen.

Erna stoler på Skei Grande

Under NRK-programmet «Debatten» torsdag kveld ble statsministeren konfrontert med VG-intervjuet med mannen.

– Jeg har snakket med Trine om denne saken, vi har gått gjennom det, mer enn det har ikke jeg tenkt til å si om det. De samtalene forblir mellom en statsminister og en statsråd, sa hun.

NRK spør om hun stoler på Grandes versjon.

– Jeg har gjort en vurdering av det jeg har fått vite, og jeg mener at hun blir en utmerket kulturminister, svarte Erna Solberg.

Ble tilbudt 400 000

Mannen har blitt kontaktet av flere medier, forteller han VG. Nettstedet resett.no skal ha tilbudt ham 400 000 kroner for å fortelle historien.

– Det oppleves som ekstremt påtrengende; Resett har sågar tilbudt meg 400 000 kroner for min historie, sier han til VG.

Pengebeløpet har ført til sterke reaksjoner fredag.

– Dersom dette stemmer, er det et massivt brudd på presseetikken som vi knapt har sett maken til. Det er helt spesielt, sier leder i Presseforbundet, Elin Floberghagen, til NTB.

Også ekspert på offentlighetsloven og presseetikk, Gunnar Bodahl-Johansen, reagerer sterkt i et intervju med Nettavisen. Han mener Floberghagen bør bruke sin initiativrett og bringe saken inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU).

- Hvis Resett skal ta opp kampen og være et alternativ til det de kaller «mainstream media», er ikke dette måten å gjøre det på. Det undergraver Resetts seriøsitet og troverdighet, sier Bodahl-Johansen til Nettavisen.

Mannen bak nettstedet, Helge Lurås, bekrefter til VG torsdag at de har tilbudt penger mot intervju, men vil ikke bekrefte beløpet.