Ny passasjervekst for Norwegian i januar

Norwegian hadde en passasjervekst på 11 prosent i januar i år sammenlignet med januar i fjor. Over 2,3 millioner passasjerer fløy med selskapet i januar.

Saken oppdateres.

Det er selskapets interkontinentale flygninger som vokser mest, med hele 55 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Fyllingsgraden – andelen flyseter med passasjerer på flygningene – var på 82 prosent, opplyser selskapet. Det er en nedgang på 1 prosentpoeng fra samme måned i fjor.

Totalt 2.333.932 passasjerer fløy med selskapet i januar. Det er 223.356 flere enn i samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 29 prosent og kapasitetsveksten (ASK) økte med 30 prosent

– Vi er godt fornøyd med at trafikkveksten fortsetter i januar, en måned som tradisjonelt er preget av lavere etterspørsel. Den globale ekspansjonen fortsetter, og det er flygningene mellom Europa og USA som bidrar sterkest til veksten, sier konsernsjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

Punktligheten til selskapet endte på 72,4 prosent, ned fra 73,6 prosent i januar i fjor. Ifølge selskapet skyldes dette hovedsakelig værforholdene ved flyplassene i Oslo, London og New York.

(©NTB)

På forsiden nå