– Sykehusdirektør ved UNN trekker seg

Sykehusdirektør Tor Ingebrigtsen ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) vil fredag trekke seg fra stillingen, erfarer flere medier.

Saken oppdateres.

Fredag klokken 13.00 startet et ekstraordinært styremøte ved sykehuset. Det ble innkalt til møtet tidlig samme morgen etter at det torsdag var blitt kjent at styreleder Marianne Telle i Helse Nord fortalte at hun følte seg truet av Ingebrigtsen i en telefonsamtale de hadde før jul.

Flere medier i nord, blant annet Nordlys, NRK og Avisa Nordland, melder nå at Ingebrigtsen vil trekke seg med en gang.

– Han sa at dersom så skjedde, ville det få alvorlige konsekvenser for mitt vedkommende. Han sa ting som at «vi er rasende på deg», «du vil bli knust», «du vil ikke ha noe igjen», uttalte Telle til iTromsø torsdag.

Tor Ingebrigtsen opplyste tirsdag at han gir seg som sykehusdirektør, men at han er forberedt på å stå i stillingen ut oppsigelsestiden på et halvt år. Han nevner ikke trusselsaken i begrunnelsen. I et tilsvar til Telles opplysninger torsdag beklaget Ingebrigtsen at Telle hadde følt seg truet, men avviste at han rettet trusler mot henne.

– Først og fremst vil jeg understreke at jeg absolutt ikke bagatelliserer at Marianne Telle hadde en vond opplevelse. Jeg har respekt for at hun oppfattet samtalen slik hun gjorde. Og jeg har beklaget det. Men jeg holder fast ved at jeg ikke har fremsatt trusler mot henne, sier Ingebrigtsen i uttalelsen.

Bakgrunnen for truslene skal ha sammenheng med en lokaliseringskonflikt etter at Helse Nord skal knyttet til et PCI-senter for behandling av pasienter med hjerteinfarkt. Fra før er det bare UNN som har et slikt tilbud i Nord-Norge. Nyetableringen i Bodø skal ledelsen ved sykehuset i Tromsø ha vært sterkt imot.

(©NTB)

På forsiden nå