Fortalte politiet at han hadde drept moren med øks i Bergen

43-åring fortalte at han hadde tatt livet av sin mor med øks, og pekte ut hvor de kunne finne drapsvåpenet.

Politiets krimteknikere fant drapsvåpenet i denne uteboden. Det var siktede selv som fortalte hvor politiet kunne finne det.  Foto: ØRJAN DEISZ, Bergens Tidende

Saken oppdateres.

En 43 år gammel mann ble lørdag kveld pågrepet, siktet for å ha drept sin mor (70) i en blokkleilighet på Landås i Bergen.

Mannen ringte selv til politiet og fortalte at moren lå død i leiligheten.

BT får opplyst at han tidlig, allerede da den første politipatruljen ankom åstedet, sa at han hadde tatt livet av henne med en øks.

Pekte ut funnstedet

Denne øksen ble funnet i en utebod, som ligger få meter fra blokken der mannen bodde med sin mor.

Han fortalte også hvor politiet kunne finne drapsvåpenet.

På en pressekonferanse søndag ettermiddag, ønsket ikke politiet å si noe om verken motiv eller drapsvåpen.

– Han har i avhør forklart seg om drapshandlingen og drapsvåpenet, men jeg kan ikke gå inn på hva han har fortalt oss. En av våre oppgaver fremover blir å ettergå de opplysningene han gir, sa politiadvokat Ørjan Ogne.

Det har ikke lyktes BT å få en kommentar fra Ogne mandag formiddag.

– Dårlig og deprimert

Mannen har ennå ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Han skal ikke være tidligere straffedømt.

Mandag vil politiet be retten om lov til å varetektsfengsle mannen. Dette har han selv allerede godtatt. Han møtte ikke selv da retten ble satt klokken 12.50.

– Jeg har snakket med ham i dag. Han virker dårlig og deprimert, sa Keller-Fløystad til BT rett i forkant av fengslingsmøtet.

LES OGSÅ: Politiet mener Janne Jemtland ble skutt

Han har siden pågripelsen vært i helsevesenets omsorg.

Politiet fikk rettens medhold i at fengslingsmøtet skal avholdes uten at pressen er til stede, av hensyn til etterforskningen.

Siktede: Jeg ble innlagt

43-åringen har forklart at han for noen uker siden ble utskrevet fra en institusjon, mot sin vilje.

– Han sier han ble innlagt på institusjon etter å ha vært på legevakten og var redd for å bli skrevet ut. Han var ikke sikker på hva det kunne medføre og ønsket fortsatt å være innlagt. Men han ble så skrevet ut, ifølge forklaring han har gitt, sa mannens forsvarer, Jannicke Keller-Fløystad, på søndag.

LES OGSÅ: Mann siktet for drap etter dødsulykke i Vestfold

Også Helse Bergen har bekreftet at mannen har vært til behandling hos dem.

Den avdøde kvinnen ble søndag obdusert ved Gades institutt. Hun er ennå ikke formelt identifisert, men politiet mener det er mye som tyder på at det er siktedes mor.

– Politiet fortsetter med taktiske og tekniske undersøkelser. Vi har en rekke vitner som skal avhøres. Det gjøres rundspørringer i nabolaget og avdødes nærmeste pårørende skal også avhøres som vitner, sa politiadvokat Ogne på søndagens pressekonferanse.

På forsiden nå