Forsiktig oppgang på Oslo Børs

Oslo Børs fortsatte tirsdag å hente seg inn etter turbulensen forrige uke, men i noe roligere tempo. Hovedindeksen steg med 0,09 prosent til 799,12 poeng.

Saken oppdateres.

Blant de fem mest omsatte selskapene var det kun to selskaper som gikk i ned. Statoil toppet listen og gikk ned 0,09 prosent, mens Yara var femte mest omsatt og gikk ned 2 prosent. Mellom der havnet DNB (+1 prosent), Telenor (+1,1 prosent) og Marine Harvest (+1,7 prosent).

Funcom fortsetter oppturen og er igjen å finne på lista over dagens vinnere, men ble solid slått av Black Sea Property som steg hele 21,1 prosent. Taperen ble offshoreselskapet Oceanteam, som gikk ned 17,4 prosent.

De toneangivende børsene ellers i Europa greide imidlertid ikke å følge opp oppgangen mandag. DAX 30 i Frankfurt endte ned 0,6 prosent, FTSE 100 London sto på stedet hvil, mens CAC 40 i Paris endte ned 0,4 prosent.

Oljeprisen svingte gjennom dagen, men fikk seg en solid nedtur mot slutten av handelsdagen. På det laveste var prisen på nordsjøolje nede i 61,88 dollar fatet, men ved 17.30-tiden er den oppe i 62,38 – kun marginalt ned siden midnatt.

De som selger amerikansk lettolje fikk seg også en bitte liten smell, med en prisnedgang på 0,32 cent til 58,98 dollar fatet.

Oppgangen i Europa mandag kom etter en solid avslutning i USA fredag forrige uke. Dette ble etterfulgt av en solid innledning på børsuken mandag, men tirsdag falt de amerikanske børsene fra start. E24 skriver at markedet er spente før onsdagens amerikanske inflasjonstall, som blir viktige for å bestemme renten.

(©NTB)

På forsiden nå