Krangel og bråk i Holmenkollen

Politiet i Oslo melder om store problemer ved Frognerseteren og Holmenkollen T-banestasjoner. Sporveien vurderer å slå av strømmen på T-banen.

Saken oppdateres.

Svært mange mennesker befinner seg i området etter lørdagens skiøvelser i Holmenkollen, og politiet melder om at gjerder rives ned og at folk slåss både med hverandre og med politiet.

– Vi har en del folk der oppe i forbindelse med arrangementet og de meldte tilbake til oss rett etter klokka 17 at det hersker fullstendig kaos på de to T-banestasjonene. Det er store folkemengder der og folk slåss innbyrdes, er aggressive mot politiet, hopper ut i sporet og står foran T-banevognene, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

Det er ikke meldt om noen skader i forbindelse med kaoset, men folk skal ha besvimt inne i mengden og det er tendenser til panikk.

– Vi sender opp flere enheter til området nå, sier Jøkling.

Ifølge politiet skal flere personer ha tatt seg ned i T-banesporet og begynt å gå ned mot sentrum.

Situasjonen er så kaotisk at Sporveien T-banen vurderer å slå av strømmen på linjene inntil politiet har fått kontroll.

– Det er dessverre veldig mange mennesker som oppfører seg på en merkelig måte. Vi vurderer fortløpende om det er forsvarlig å kjøre. Det farligste er jo strømmen i sporet, så vi vurderer om vi må midlertidig stoppe T-banen og slå av strømmen, sier kommunikasjonssjef Cato Asperud i Sporveien til NTB.

– Jeg kan ikke huske at det har vært så ille før, sier Asperud.

Det er foreløpig ikke stopp i trafikken, men avgangene er kraftig forsinket på alle linjer på grunn av skifestivalen.

(©NTB)

På forsiden nå