En rekke av Sylvi Listhaugs støttespillere har sendt henne blomster, samtidig som det stormer rundt henne.

Les også: Frps stortingsgruppe innkaller til krisemøte mandag

Det har ført til at Justisdepartementet fredag ettermiddag er i ferd med å fylles av blomster. Listhaug sier til NTB at hun er helt overveldet av flere hundre blomsterbuketter.

Forslaget om å sende blomster til ministeren er blant annet lagt ut på Facebook-siden Vi som støtter Sylvi Listhaug. Foto: Heiko Junge / NTB scanpiX

– Flere hundre blomsterbuketter med nydelige kort er kommet i dag. Jeg vil takke hver og en som har sendt meg blomster. Det betyr utrolig mye for meg, og jeg er rørt av all denne støtten. Jeg vil også takke for all støtten jeg har fått på epost, SMS, telefoner, brev, Facebook. Jeg er så glad for den støtten dere gir meg, sier hun.

Les også: - Solberg kan vurdere organiseringen av sin regjering

Forslaget om å sende blomster til ministeren er blant annet lagt ut på Facebook-siden Vi som støtter Sylvi Listhaug.

Tirsdag skal Stortinget behandle Rødts mistillitsforslag som kort og kontant lyder: «Justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug har ikke Stortingets tillit.»

Les kommentaren: Listhaug ødelegger både for regjeringa og seg selv

Bakgrunnen er en Facebook-post der Listhaug hevder at Arbeiderpartiet setter terroristers rettigheter foran nasjonens sikkerhet. Arbeiderpartiet, SV, MDG og Senterpartiet vil støtte forslaget. Dermed er det Kristelig Folkeparti som avgjør om det får flertall.

Fremskrittspartiets stortingsgruppe er bedt om å være i beredskap fra klokken 15 mandag ettermiddag. Også partiets statsråder vil kunne bli innkalt til møte.