Var klar til å gå ut av regjering

Jensen: – Listhaugs politiske karriere er langt fra over

Frp-leder Siv Jensen sier hun er lei seg for at Sylvi Listhaug går av som justisminister og garanterer at den politiske karrieren hennes langt ifra er over.

Siv Jensen har hatt et ønske om at Listhaug skulle fortsette som justisminister.  Foto: ntb scanpix

Saken oppdateres.

– Jeg har hatt et inderlig ønske om at Sylvi skulle fortsette som justisminister. Hun har vært og ville vært en god justisminister for Norge og Frp, sier Jensen i en uttalelse til NTB.

LES OGSÅ: Sylvi Listhaug (Frp) går av som justisminister

– Jeg kan garantere at Sylvi Listhaugs politiske karriere langt fra er over. Den har bare så vidt startet. Arbeiderpartiet og KrF har ikke klart å fjerne Sylvi Listhaug, dere har gitt henne den beste starten på hennes videre karriere, fortsetter hun.

Frp-lederen sier partiet har stått bak Listhaug hele veien.

– I helgen snakket jeg med fylkeslederne i Frp. Samtlige stilte seg bak Sylvi Listhaug og var klare til å gå ut av regjering for å svare på mistillitsforslaget. Det var ikke på noen måte aktuelt å bøye av for kravet fra Ap og KrF om å skifte ut Sylvi.

Etter Stortingets behandling av saken sa hun det enda mer tydelig:

– Vi var rede til å gå ut av regjering som svar på et mistillitsforslag.

Espen Teigen: - Dette har vært en heksejakt på Sylvi

Helleland: - Stor respekt for Listhaugs beslutning

Høyres parlamentariske leder, Trond Helleland, har stor respekt for at Sylvi Listhaug (Frp) går av som justisminister.

– Jeg synes Sylvi gir en veldig god begrunnelse, det har blitt en veldig vanskelig situasjon, sier Trond Helleland til NTB.

Avgangen han omtaler kommer etter et mistillitsforslag som et flertall av partiene på Stortinget stilte seg bak. Helleland mener at Listhaugs beslutning om å gå av var uselvisk.

– Hun sier også i kommentaren at Frp fortsatt skal være en del av regjeringssamarbeidet, og at hun ikke skal stille seg i veien for det, sier Helleland, for så å beskrive situasjonen som tøff for Listhaug.

- Hun har bedt om unnskyldning og gjort det hun er blitt bedt om, men allikevel har presset fortsatt, så jeg har veldig stor respekt for den beslutningen hun har fattet, sier Trond Helleland.

På spørsmål om hvordan justisministerens avgang vil bli tatt imot av Høyres regjeringspartner Frp, svarer han følgende:

– Hun har hatt alle muligheter åpne, og når hun velger dette av egen fri vilje, vil jeg tro at det aksepteres av Frp

På forsiden nå