– Sylvi Listhaugs meddelelse om at hun trekker seg var en riktig avgjørelse, sier Støre.

– Men begrunnelsen hun gir i kommentarene, viser at Listhaug ikke har skjønt alvoret i denne saken, sier Støre.

– Å karakterisere norsk politikk som en barnehage er ikke en statsråd verdig, mener jeg, fortsetter han.

- En justisminster må være samlende

Ap-lederen mener at det at Listhaug rettet av anklager mot alle andre, viser at hun ikke har tatt inn over seg hva dette handler om. Sakens kjerne er et Facebook-innlegg som ble spredt vidt, som var usaklig og politisk potensielt farlig, mener Støre.

– Det er en forlengelse av Frps politiske linje med dobbeltkommunikasjon, med å være i en regjering og på en regjeringsplattform, og samtidig ha utspill i fri dressur på utsiden som har fått holde på gjennom disse årene.

– En justisminister, av alle, kan ikke nøre opp under hat og konspirasjonsteorier. En justisminister mer enn andre statsråder må være samlende og være bevisst på at hun har ansvar ikke bare for hva som er rett og galt, men også ansvar for sårbare mennesker i samfunnet vårt, sier Støre.

– Det har vært en tid med ville overdrivelser og spekulasjoner på sosiale medier, og utfallet av dette er at stortingsflertallet har markert at nok er nok. Det har gått over grensen.

Drapstrusler

Ifølge VG har Støre fått politibeskyttelse etter å ha fått drapstrusler tirsdag formiddag. Støre sier imidlertid at han ikke er urolig for egen sikkerhet, men sikkerheten til dem som har følt seg sårbare i denne saken.

Han omtaler også tirsdagens utfall som en seier for ytringsfriheten.

– Det er en seier for ytringer over hele landet som har reist seg mot Sylvis retorikk, sier han.