Kong Harald i storslag på nye trakter i Rogaland

Gjesdal og Bjerkreim fikk tirsdag besøk av kong Harald for første gang i hans tid på tronen. Tross litt grått vær var kongen i strålende humør.

Saken oppdateres.

Det kongelige følget ankom Gjesdal ungdomsskole tirsdag formiddag, der kong Harald ble tatt imot av rektor Trond Niemi, Gjesdal-ordfører Frode Fjeldsbø (Ap), fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa og elever fra hele kommunen. Gjennom et variert kulturprogram på skolen fikk kongen innblikk i lokalbefolkningens hverdag, noe som er det han setter mest pris på når han reiser rundt i Norge.

På vei fra en kommune til en annen, ble det lunsjstopp i Lokstallen i Ålgård. Barn fra alle barnehagene i Gjesdal sto utenfor og sang for kongen.

Det var gjester fra både Gjesdal og Bjerkreim kommuner ved lunsjen, før følget fortsatte til programmet i Bjerkreim. Der blir det mer idrett og kultur, mest utendørs. Kongen skal klippe snora og åpne det nye friidrettsanlegget på Vikeså.

Kongeparet har igjen å besøke 58 kommuner i Norge, noe de har sagt er et mål å få til.(©NTB)

På forsiden nå