– En lokfører på et persontog fra NSB klarte å stanse i tide og fikk varslet fra klokka 16.45, sier administrasjonsvakt Stein-Hugo Steffensen i Bane Nor til NRK.

Nordlandsbanen er stengt på strekningen Mosjøen-Drevvatn, melder NSB. Det er ikke kjent hvor lenge strekningen blir stengt.

Søndag morgen opplyser Bane Nor at det er jobbet på stedet i natt. Det vil komme en oppdatering på situasjonen ved rasstedet i 12-tiden.

– Et sørperas har ført med seg trær og greiner og tettet en større betongstikkrenne. Underbygningen er vasket ut. Vi mobiliserer for å bygge opp, stod det i en Twitter-melding fra Bane Nor lørdag kveld.

Bane NORs mannskaper er på vei for å vurdere omfang og skader på jernbanen. NSB jobber med å organisere alternativ transport og oppfordrer publikum til å sjekke NSBs app eller nettsider for oppdatert informasjon.

– Mye vann etter snøsmelting har fått masser under jernbanen tre mil nord for Mosjøen til å skli ut. Omfang og skader vet vi mer om når Bane NORs mannskaper har kommet til stedet og fått oversikt, skriver Bane Nor i en oppdatering lørdag kveld.

Både lokaltog og regiontog er innstilt som følge av raset.