Høyesterett skal vurdere om barn må betale erstatning

Høyesterett skal avgjøre om det var riktig at en 16-åring dømt for to drap må betale erstatning.

Dobbeltdrapet skjedde ved Wilds Minne skole i Kristiansand i desember 2016. Blomster og lys ble etter kort tid satt ned på stedet. Gjerningsmannen var 16 år da drapene skjedde. Han er dømt til elleve års fengsel og til å betale 1,4 millioner kroner til de dreptes etterlatte. Spørsmålet om erstatning skal nå opp i Høyesterett.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

16-åringen ble kjent skyldig i drapene på Tone Ilebekk (48) og Jakob Hassan (14) i Kristiansand i 2016. Den nå 17 år gamle gutten ble dømt til å betale 1,4 millioner kroner i erstatning til de dreptes etterlatte etter at Agder lagmannsrett i september i fjor dømte ham til elleve års fengsel.