Ulykken skjedde like utenfor en tunnel på fylkesvei 60 ved Staveneset. Politiet meldte om ulykken klokka 14.37 søndag.

– Kjøretøyene kolliderte front mot front. Undersøkelser tyder på at det er minibussen som har kommet over i motsatt kjørefelt, sier operasjonsleder Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt til NTB.

Politiet opplyste først at tre personer ble kritisk skadd og at disse befant seg i minibussen. Helse Førde melder senere at til sammen fem personer er kritisk skadd.

Et redningshelikopter, to luftambulanser og en ambulansebil har fraktet de fem kritisk skadde til Førde sykehus og Haukeland universitetssjukehus.

Fylkesveien ble stengt en tid etter ulykken. Klokken 17.20 meldte Vest politidistrikt at et kjørefelt er åpnet. Klokken 18 ble hele veien åpnet igjen.

16 til legevakt

Turistbussen hadde 33 koreanske passasjerer, i tillegg til en litauisk sjåfør. Bussen kom kjørende mot Loen. I minibussen, som var på vei fra Loen, satt det fem belgiske passasjerer og en belgisk sjåfør, ifølge Halleraker.

Til sammen 16 personer som er lettere skadd, ble fraktet til legevakta i Stryn. Kommunen, Statens havarikommisjon for transport og Arbeidstilsynet er varslet om hendelsen.

Åpner legekontor

Stryn kommune har åpnet det vanligvis søndagsstengte legekontoret for å behandle de skadde, opplyser ordfører Sven Flo i Stryn kommune til NRK.

– Der samler vi alle leger vi kan få tak i, og det blir en form for selektering av skadde i tilfelle de må sendes videre, sier Flo.

Med flere turistattraksjoner i området er det i sommer stor trafikk gjennom Stryn kommune, og Flo sier det kan skje flere bussulykker som følge av den enorme trafikkmengden.

– Likevel vil det alltid komme overraskende på oss og da må vi håndtere det, sier han.

Knust front

Et vitne forteller at hun raskt skjønte at det var snakk om en alvorlig ulykke.