Onsdag møttes Kringkastingsrådet på Media City i Bergen. Av 452 klager som ble behandlet på møtet, var 245 av dem rettet mot NRKs nyhetsdekning.

Saken som hadde fått flest klager, var NRKs dekning av saken om nåværende kulturminister Trine Skei Grande (V) og 17-åringen som hadde sex i en åker i 2008.

Mange av klagene refser NRKs betegnelse av 17-åringen som en «mann» og mener han heller burde vært omtalt som «gutt» eller «ungdom». Mange av klagene sammenligner ordbruken i dekningen med dekningen av den såkalte asylbarnsaken, hvor asylsøkere under 18 år ble omtalt som «oktoberbarna».

Lederen av Kringkastingsrådet, Julie Brodtkorb, er ikke overrasket over at nettopp denne saken har fått så mange klager.

– Det er vel ikke så veldig rart at mange har vært engasjert i metoo og i den saken, rett og slett fordi dette har preget samfunnsdebatten og nyhetssendingene i svært mange måneder nå, sier Brodtkorb til Dagsavisen. Brodtkorb legger til at hun ser på klagene først og fremst som en reaksjon på metoo, fremfor skillet mellom «mann» og «gutt».