Stortinget stemmer om lønnskutt

Rødt ønsker å senke stortingslønna til 775.000. Torsdag skal partiets forslag stemmes over.

Saken oppdateres.

– Folkevalgte skal ikke bli noen lønnsadel. Vi er valgt for å representere befolkningen. Da er det uheldig at vi har et inntektsnivå som er det dobbelte av hva vanlige folk tjener, sier partileder Bjørnar Moxnes, ifølge Dagsavisen.

Avisa viser til at tradisjonene tilsier at Stortinget vedtar innstillingen fra tingets lønnskommisjon, som i år har foreslått en lønnsøkning på 2.8 prosent. Om det blir vedtatt, blir stortingsårslønnen for 2018 på 956 643.

SV vil på sin side at stortingsrepresentantene skal tjene 934 899 kroner per år.

Partiet ønske tilsvarer en lønnsøkning fra fjoråret som tilsvarer lønnsøkningen en alderspensjonist med gjennomsnittlig folketrygdpensjon får i 2018.

(©NTB)

På forsiden nå