Politiet begrunner fengslingen med at det er fare for at han kan ødelegge bevis hvis han er på frifot. Derfor ber de om at han fengsles i to uker. Det skriver Bergens Tidende.

Etterforsker om han var alene

Mannen er siktet for grovt underslag av verdier rundt 15 millioner kroner.

– Så langt har mye av tiden gått med til å sikre gjenstander fra lageret hans. Vi holder muligheten åpen for at det kan være andre involverte og ønsker å etterforske saken med ham i varetekt, sier Anders Hoff, politiadvokat ved Vest politidistrikt til avisen.

Da lageret til den siktede mannen ble tømt for utstyr som TV 2 skal ha betalt for, var det mange menn som måtte gjøre jobben. Store og tunge kasser ble satt på bilene.

Politiet har også hentet gjenstander fra et annet sted, ifølge Hoff, men det aller meste av utstyret er funnet på hans lager i en av Bergens omegnskommuner.

Spørsmålet politiet stiller seg, er om den siktede mannen har vært alene. De vil etterforske hvordan han kan ha fått tilgang til så mye tungt og stort utstyr, og om han altså har operert på egenhånd.

– Jeg husker hadde en stor varebil stående utenfor TV 2, sier en kollega av mannen.

Mener fengsling er unødvendig

Hoff ønsker ikke å si hvordan utstyret har havnet på mannens lager, om det er sendt dit direkte fra leverandør eller om han eller andre har hentet det fra TV 2s lager.

– Det er kun han som er siktet i saken, og vi har ingen formelle mistenkte, sier politiadvokaten.

Advokat Erik Ulvesæter forsvarer den TV 2-ansatte mannen. Han mener det ikke er behov for varetektsfengsling.

– Jeg vil ta argumentene i retten, sier han.

TV 2-ansatte i avhør

Hovedregelen er at varetektsfengsling brukes for å hindre at den siktede begår nye kriminelle handlinger, ødelegger bevis eller rømmer. I denne saken er det kun fare for at bevis skal ødelegges hvis siktede er på frifot, ifølge politiet.

Torsdag var flere av mannens kolleger i politiavhør. Disse hadde status som vitner.

– Noen av dem har forklart seg, bekrefter Hoff.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

FORSVARER: Advokat Erik Ulvesæter forsvarer TV 2-medarbeideren. Foto: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN