Kvikkas' arvtaker skal fortsatt levere lørdagsaviser

Selskapet Easy2You, tidligere Kvikkas, skal ta seg av utdelingen av aviser på lørdag etter å ha vunnet Samferdselsdepartementets anbudskonferanse.

Selskapet Easy2You har vunnet Samferdselsdepartementets anbudskonferanse på avislevering på lørdager.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Saken oppdateres.

I februar inviterte departementet til konkurransen om ny kontrakt om lørdagsdistribusjon av aviser i områder uten avisbudnett. Det kom inn to tilbud og bare tilbudet fra Kvikkas AS, som etter navnebytte i juni hiter Easy2You AS, oppfylte kravene.

– Selskapet oppfyller de kravene staten, i forståelse med representanter for avisbransjen, har satt til leveringskvalitet. Vi føler oss trygge på at selskapet skal holde fram med den gode kvaliteten, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Kontrakten gjelder for en periode på 14 måneder fra 10. november i år, og departementet skal ha opsjon på forlenging på ytterligere 12 måneder. Departementet tar sikte på at kontrakten blir signert i midten av juli.

Da Posten sluttet med å dele ut post på lørdager i 2016, sikret staten at distribusjon av lørdagsaviser i abonnement i områder uten egne avisbudnett skulle fortsette. Sommeren 2016 inngikk staten og Kvikkas en kontrakt om distribusjon av lørdagsaviser fram til november i år.

På forsiden nå