Norsk statsborger pågrepet for bestillingsdrap på ektefelle i Pakistan

Politiet har pågrepet en 63 år gammel Oslo-mann for medvirkning til drap og to drapsforsøk. Han blir fremstilt for varetektsfengsling senere i dag.

Saken oppdateres.

Mannen som er bosatt i Oslo, er siktet for å ha bestilt drap på sin ektefelle, samt for medvirkning til drapsforsøk på to andre personer, skriver Oslo-politiet i en pressemelding.

63-åringen som ble pågrepet onsdag, blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett senere i dag. Politiet opplyser at det pågår en omfattende etterforskning i saken, ifølge TV 2 har Oslo-politiet etterforsket saken i stillhet i ett år.

Politiet holder pressekonferanse om saken klokken 11.

– Jeg kan ikke kommentere saken før pressekonferansen, sier påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Sturla Henriksbø, til Aftenposten.

Var mannens kone nummer to

Den siktede mannen har bodd i Norge i over 40 år hvor han også har vært gift og har barn. Den drepte kvinnen skal ha vært mannens kone nummer to, etter at han i 2006 reiste til Pakistan og giftet seg – og fikk to barn med henne. Det melder TV 2.

Drapet skal ha skjedd i en forstad til Lahore i mai i fjor. Gjerningsmannen, en sikkerhetsvakt, skal ha blitt overmannet av vitner.

Ble lovet 6600 kroner

Til politiet i Pakistan skal han ha forklart at det var snakk om et bestillingsdrap fra Norge. Overfor en pakistansk TV-kanal har han hevdet at han ble lovet 100 000 rupi (om lag 6600 norske kroner), men han hevder han bare fikk 11 000 rupi, melder TV 2.

Kanalen kjenner også til at den norske statsborgeren er siktet for å ha brukt bestikkelser for å skjule drapet. Han fremstilles for varetektsfengsling torsdag.

Mannen nekter straffskyld.

På forsiden nå