Savnet turgåer funnet på Dovrefjell

Mannen i 60-årene som har vært savnet på Dovrefjell siden fredag, ble lørdag funnet av andre turgåere. Mannen skal ha vært nedkjølt, men ellers i god behold.

Saken oppdateres.

Den savnede mannen, som er i 60-årene, ble funnet i en såkalt nødbu av andre turgåere i 10-tiden lørdag. Han skal ha vært nedkjølt, men ellers i god form.

– Han har tatt seg inn i en nødbu som ligger et stykke unna der leteaksjonen har pågått. Han ble hentet ut av området med Sea King-helikopter og har fått medisinsk tilsyn, forteller operasjonsleder Kjartan Waage i Innlandet politidistrikt til NTB lørdag formiddag.

Mannen forlot turisthytta Snøheim på Dovrefjell klokken 9.30 fredag morgen. Politiet ble varslet av familien hans klokken 17.46, da han ikke returnerte til avtalt tid. Både politi, Heimevernet, frivillige letemannskaper, luftambulanse og Sea King-helikopter har deltatt i søket etter mannen.

Været i området var natt til lørdag preget av vind og regn.

(©NTB)

På forsiden nå