Fisker fant eiendel fra savnet WikiLeaks-medarbeider

En fisker fant tirsdag kveld en eiendel fra den savnede nederlenderen Arjen Kamphuis (47) flytende i fjorden mellom Rognan og Fauske i Nordland.

Saken oppdateres.

Siste sikre observasjon av Kamphuis var i Bodø 20. august. Han skulle ta toget til Trondheim, der han hadde flybillett videre to dager senere. det er uklart om han vra på toget. Hva som er skjedd siden er ikke klart. Politiet har satt i verk søk etter funnet tirsdag kveld.

– Politiet fikk i går kveld klokken 19.10 melding fra en fritidsfisker som hadde gjort et funn av en flytende gjenstand i havet nær land ved Kvænfloget, mellom Fauske og Rognan. Funnet knyttes til den savnede Arjen Kamphuis, og politiet er sikre på at eiendelene tilhører savnede. Av hensyn til den pågående etterforskningen kan ikke politiet gå ut med hvilke eiendeler det dreier seg om, opplyser Nordland politidistrikt i en pressemelding onsdag formiddag.

Telefonen slo inn i Stavanger

Før helga ble det også kjent at telefonen til den savnede slo inn i Stavanger-området ti dager at han sist ble sett.

Dette er nå ett av flere spor politiet jobber med. Det er uklart om savnede selv benyttet telefonen.

Kamphuis beskrives som en kollega av WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange, sikkerhetsekspert og forfatter av en bok om informasjonssikkerhet for journalister.

 Kamphuis var på ferie i Norge da han forsvant.

Kripos etterforsker

Politiet i Nordland har bedt Kripos om bistand i etterforskningen. Det var Kripos som 29. august mottok en henvendelse fra nederlandsk politi om den savnede mannen. Saken ble deretter overført til lokalt politi som altså ba om og fikk bistand.

På forsiden nå